3 Aralık 2015 Perşembe

Anason Çayı



Bitki çaylarını acayip seviyorum. Kokuları renkleri fincandaki duruşunu çok seviyoryum.Bu çaylardan biri ise anason. Önce şu şarkıyı hatırlatayım diyeceğim ama siz zaten hatılamışsınızdır. Olsun ben yinede yazayım:

Anason kokarken sofralar 
Yaşlandırıyor seni aynalar 
Her geçen yıl birer birer masadan eksiliyor dostlar 

Neyse ben çayını anlatıyım size:



Etkili bir balgam söktürücüdür 

Boğaz ağrılarını hafifletir

 Akciğerleri rahatlatır 


Soğuk algınlığının daha çabuk geçmesini sağlar


 Sinüzite iyi gelir


 Bronşit tedavisinde kullanılır 


Kolik tedavisine yardımcı olur

 Şişkinliği azaltır

 Hazımsızlığa iyi gelir 


Hıçkırıktan kurtulmak için kullanılır.


Ayrıca
Mısır, Yunanistan, Girit ve Asya’nın bazı bölgelerine özgü bir bitki olan anason ilk olarak Mısırlılar tarafından işlenmiş ve çeşitli amaçlarla kullanılmıştır. Avrupa kıtasında ise ilk olarak Roma döneminde Toskana bölgesinde işlenmiştir. Orta Çağ’da bu kıtada yaygınlaşan anason, alkollü içeceklere, yemeklere, ete tat vermek ve sabun yapımı ile parfümlere güzel koku vermek için kullanılmış.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...