7 Aralık 2015 Pazartesi

BİZ ÇOK TEMİZİZ

      Biz hep deriz ya; Biz temizizdir. Biz Müslümanlar çok temiziz Avrupa bizden öğrendi bu temizlik işlerini.Hani nerede temizliğimiz. Sokaklarımız caddelerimiz bu haldeyken nerde bu temizlik kardeşim? Her gün dip bucak temizlik yaparız. Hele bayramlar yok mu o bayramlar bizi temizlik adına bezdirirler. Her mevsim değişince evimizi güzelce temizleriz. Her yaz Halıları yıkarız. Yıkayacak yerimizde yoksa veririz halı yıkama şirketin birine aklar paklar getirir halılarımızı bir de temiz halıyı seremeyiz yere. Niye mi? Kirlenir çünkü.. Misafir gelmeden hemen önce serilir temiz halı. Bakın ne kadar temiz insanlarız.  Peki evden dışarıya adım attığımızda ne olur? Ne olacak bu kadar temiz insanların yaşadığı sokak acayip kirli. Bunu anlayamıyorum. Sokaklarımız pislikten gözükmüyor. Sigara izmaritlerimi dersin,  Yere atılmış kağıt çöpler mi dersin, yoksa oraya buraya fırlatılmış karton bardaklar mı dersin hangi birini sayayım. Ama biz çok temiziz. Temizlik imandan gelir hadisini her yerde kullanırız. Peki bize emanet olan bu dünya üzerindeki tasarrufumuz bu mu? Eve bir misafir geliyorsa o sokaktan yada o duraktan başka bir insanda geçiyor. O hiç tanımadığın insan senin çöpünü görmesi mi lazım? O insana ayıp değil mi? Müslüman her yerde müslümandır. Evin temiz olsa ne olur. Kalbin bencil olduktan sonra? Yeryüzü bizim için bir mescitken sen o mescidi çekinmeden  kirletiyorsun. Nerde temizlik nerde iman. Yere tükürürken nerde! Çekirdek çöpünü yere atarken nerde? Otobüs gelmeden önce yaktığın sigara izmaritini caddenin ortasına atıp bırakırken ardından da ayağınla ezdiğin sigara izmariti ordayken nerde?

       
Bu görüntü evimin yakınındaki bir otobüs durağından. Sadece bu alan değil. Otobüs durağının her yeri aynı durumda hatta daha vahim durumda.Maalesef :(
Son Olarak:
Resulullah (sav) buyurmuştur ki: "Bana ümmetimin, hayır ve şer, bütün amelleri arzedildi. İyi amelleri arasında, rahatsızlık veren bir şeyin yoldan atılması da vardı. Kötü amelleri arasında yere gömülmeden mescide bırakılmış tükürük de vardı." (Hadis-i Şerif)

3 yorum:

  1. nefret ettiğim bi görüntü. yere çöp atanı meydanda yakmak gibi ibret verici fikirlerim var :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bak bunu beğendim :D canım çöplüğe atıp biyoeberji elde edilebilir. Bir işe yararlar en azından

      Sil
    2. Bak bunu beğendim :D canım çöplüğe atıp biyoeberji elde edilebilir. Bir işe yararlar en azından

      Sil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...